Sengegavl er ren luksus, men du fortjener det.

Skal du have et nyt Hovedgærde?

Hvilket indtryk giver dit soveværelse, når du træder ind i det. Er det rent og klinisk, varmt og indbydende, rodet og beskidt eller kærligt og rart. Måske en helt femte kombination, som ikke er nævnt her.
Det vigtige er ikke hvordan dit soveværelse er i dette tilfælde, men at der findes et sengegærde, til en hver seng. Det kan være alt fra, et bræt skruet op på væggen, til det helt store plys betrukne og diamantbesatte vægmaleri.

Wall-Sticker-Sengegærde

Det klassiske Sengegærde.

Gennem tiden, har det skiftet meget i forhold til stil og anvendelse.
Fra vi sov på jorden og frem til i dag, har hver tidsalder haft sit eget udtryk. Til at starte med var en seng blot et leje at sove på, løftet fra jorden. Senge har haft og har stadig mange former, fra en briks over himmelsenge, til køjesenge, tremmesenge, temasenge og elevation.

Tjenestefolk sov i alkover eller en slagbænk. Mens de første sengegavle egentlig var en del af senges stel, så er dem vi har i dag, en minimalistisk version af himmelsengen.
I dag er himmelsengen et sjældent syn, men fem-stjernede luksus hoteller tilbyder heldigvis stadig, overnatninger i fortidens elitære sengevalg.

Den mest kendte, er formodentlig den originale gitter version, som reelt set var en sengeramme, men med forhøjet gitter i hovedenden af sengen. Den var nem og billig at lave, men i dag er det en bekostelig affære grundet populariteten.

Det store udvalg.

Udvalget kan deles op i kategorier. Først og fremmest skal der ses på om det skal være monteret på sengen, på væggen eller et fritstående.
Det fritstående bliver typisk hold op mod væggen, af sengen. Det er det hurtigste at sætte op, men kan også hurtigt komme til at virke lidt bastant. Det sengemonterede hovedgærde, som samtidig støtter sig op af væggen, er godt. Men det vil altid være nemmere at monterer det direkte på væggen.

Materiale valg er vigtigt, da det er her du bestemmer akustikken i soveværelset. Det siger sig selv, at stof er mest lyddæmpende, mens træ også gør lydbilledet blødere.
Det er ikke alle, men en del af dem der er lavet af stof, er stoffet et betræk, der kan tages af og vaskes. Sten, glas eller metal reflekterer lyden og giver en dårligere akustik, men kan være meget smukt.

Wall-Art-Sengegærde

Udformning.

Her kan du virkelig slå din kreativitet løs. Det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis du laver en googlebillede søgning på Sengegærde, så kommer der et hav af forskellige muligheder frem.
En hel del af dem kræver dog, at du er lidt handy og kan lave det selv.
Men selv hvis du vil købe, så er der som du kan se her på siden, nok at vælge i mellem.

Det er dog ikke ligefrem nemt, at lave sin egen sengegavl.
Det er derfor nok ikke noget, du skal kaste dig ud i, hvis ikke du er handyman/woman.
Der er nemlig ikke sparet ret meget, ved at lave sin egen kontra at købe et billigt hovedgærde. For eksempel, er det at lave “øre” på siden, bestemt ikke nemt.

Tilbehør og accessories.

Sengegærde gør det ikke alene. For at skabe det lækre soveværelse, har du brug for alt fra gardiner, pyntepuder, sengeborde, sengetæpper og meget andet. Det er værd at overveje, hvilket stil du ønsker og derefter begynde at samle det.

Gardiner og pyntepuder gør en verden til forskel. Mens et bord, tæppe eller kommode bedre kan skille sig ud fra stilen.
Omvendt, kan det også være spændende med et soveværelse, hvor det ikke er alt for konformt. Husk dog på, hvad formålet med værelset.
Sørg for at skabe det udtryk der bedst underbygger den stemning du ønsker.

Vi håber du finder det helt rigtige hovedgærde, til dit soveværelse.
Sov godt og smukt.

Skriv et svar

Your email address will not be published.